28.03.2017 15:21 Category: Evenimente








Studenți ai USARB, printre participanții la cursurile „DriveUp AngryBusiness”

Cursurile de instruire „DriveUp AngryBusiness”, desfășurat în zilele de 27 și 28 martie a.c. la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), organizate de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), în parteneriat cu ADR Nord, s-au bucurat de un succes peste așteptări.

La cursuri au participat circa 200 de persoane, inclusiv circa 50 de studenți ai USARB.

„Cursurile „DriveUp AngryBusiness” au avut priză la participanți. Rata de participare a fost peste așteptările noastre. Dacă în prima zi au participat circa 200 de persoane, în cea de-a doua, când planificasem activități pentru circa 70 de persoane, numărul s-a menținut la același nivel ca în prima zi”, spune Olesea Munteanu, directoarea executivă a AOAM.

Cursul de instruire „DriveUP AngryBusiness” și „Accesarea fondurilor nerambursabile” au fost ținute în cadrul proiectului „Școala de afaceri AOAM”. Participanții, printre care proprietari de afaceri, tineri antreprenori și manageri din regiunea de nord, au fost instruiți cum se elaborează planurile de afaceri, cum să beneficieze de programe de finanţare, au studiat tehnicile și paradigmele de vânzări, precum și formulele de obținere a veniturilor.

„Pentru AOAM, susținerea tinerilor antreprenori este esențială, de aceea noi am lansat acest proiect de livrare a informației utile pentru tinerii antreprenori. Prin asta noi contribuim la o dezvoltare durabilă, la o dezvoltare constantă a țării”, a spus Olesea Munteanu.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, spune că acest curs este, de fapt, o investiție pe termen lung în capitalul uman al Regiunii de Dezvoltare Nord, scopul fiind să motiveze tinerii să dezvolte afaceri în țara lor. „Nu dorim ca tinerii să plece în alte țări, decât să ia cunoștințe de acolo și să se întoarcă”, a spus Ion Bodrug.

AOAM va organiza cursuri similare în regiunile de centru și de sud ale țării.

De notat că USARB a încheiat, la 27 martie a.c., un acord de colaborare cu AOAM, care își propune să sprijine procesul de valorificare  a potențialul studenților și să promoveze cultura antreprenorială în rândul tinerilor. Acordul a fost încheiat pentru o perioadă de treia ani, dar poate fi prelungit succesiv pe perioade a câte trei ani.

Fotografii de la eveniment - aici.