23.11.2017 22:49 Category: Evenimente







Două volume lansate la USARB de conf. univ. dr. Diana Vrabie

Volumele semnate de conf. univ. dr. Diana Vrabie – „Imaginea Iașilor în presa interbelică ieșeană”, editată în 2016 la Editura ieșeană „Junimea”, și „Orașul Iași în evocări literare: de la Costache Negruzzi la Geo Bogza”, apărută în 2016, în Iași, la Editura Muzeelor Literare, au fost lansate la 23 noiembrie a.c., la Biblioteca Științifică a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB)

Dubla lansare de carte a avut genericul „Evocări literare ale Iașului”, evenimentul fiind moderat de conf.univ. dr. Nicolae Leahu.

Invitații speciali ai evenimentului au fost publicistul, istoricul literar, traducătorul Liviu Papuc din Iași, prefațatorul antologiei „Imaginea Iașilor în presa interbelică ieșeană” și istoricul literar, publicistul Nicolae Busuioc din Iași, postfațatorul antologiei „Imaginea Iașilor în presa interbelică ieșeană”.

Invitați de onoare au fost Mihail Baciu, Consulul General al României la Bălți și prof. univ., dr. hab., Ion Gagim, rectorul USARB.

La eveniment au participat studenți și ai angajați ai Universității bălțene.

Mai mulți invitați ai dublei lansări de carte au avut intervenții pe marginea celor două volume semnate de Diana Vrabie.

Cele două volume au fost lansate, anterior, și la Iași.

În cadrul evenimentului, Corina Mandatari, studenta în anul I, Facultatea de Litere, a prezentat recital „Salut, Iași!” de George Topîrceanu, iar Liza Nițuleak, studentă a Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Arte a prezentat un număr artistic din repertoriul lui Giacomo Puccini

Fotografii de la eveniment – aici