20.11.2017 18:32 Category: Evenimente







Dorian Furtună a completat fondul de carte al Bibliotecii Științifice a USARB 

Dr. în biologie, Dorian Furtună, cunoscut în Republica Moldova și peste hotare mai ales pentru volumul „Homo Agressivus”, a donat Bibliotecii Științifice a Universității din Bălți trei volume pe care le-a semnat în ultimul timp: „Homo aggressivus: De ce nu se opresc războaiele și violența”, „Cugetările unui (ne)cunoscut” și volumul „Retorică în faţa morţii.”

„Homo aggressivus: De ce nu se opresc războaiele și violența” a fost editată în 2017 și este prima carte de etologie umană și psihologie evoluționistă din Republica Moldova. Este de remarcat că volumul este bazat pe o bibliografie de 1432 de înregistrări. „Cugetările unui (ne)cunoscut” este un alt volum editat de Dorin Furtună în acest an. Autorul cărții spune că volumul este „o culegere de reflexe despre noi, despre societatea noastră, despre rostul vieții, așa cum fiecare și-l găsește sau dorește să și-l găsească, despre vocația care este importantă pentru o împlinire personală.” Cea de-a treia carte donată Bibliotecii Universității – „Retorică în faţa morţii” – este o lucrare în care sunt reflectate ultimele clipe din viaţa a aproape o mie de celebrităţi din întreaga lume, care au trăit în diferite timpuri.

Dorian Furtună s-a aflat la sfârșitul săptămânii trecute la USARB cu ocazia lansării volumului „Homo aggressivus: De ce nu se opresc războaiele și violența”, noutate editorială pe care a prezentat-o studenților și profesorilor de la Universitatea din Bălți.