16.12.2016 08:20 Category: Noutati







Deschiderea solemnă a Centrului de Informare al României la Bălți


În data de 16 decembrie 2016 a avut loc deschiderea solemnă Centrului de Informare al României în incinta Bibliotecii Științifice Universitare USARB.
La Ședința Solemnă au participat:

  • Corina FUSU, Ministrul al Educației al Republicii Moldova; 

  • Daniel IONIȚĂ, Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Moldova;

  • Laviniu Enii, Director general al Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Ministerul Afacerilor Externe;

  • Mihail BACIU, Consul General al României la Bălți;

  • Ion GAGIM, Rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Centrul de Informare al României din Bălți este înfiinţat de Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Centrul va contribui semnificativ la procesul de păstrare şi afirmare a identităţii etnice, lingvistice şi culturale, la extinderea prezenţei limbii române în regiune, fiind un vector important de promovare a culturii şi civilizaţiei româneşti.
Principalele domenii de activitate ale Centrului se axează pe acordarea de sprijin pentru proiecte şi programe de cunoaştere şi perfecţionare a limbii române, ateliere tematice în domeniul istoriei şi civilizaţiei româneşti, sesiuni de formare şi familiarizare cu tematici ale Uniunii Europene, dezbateri pe teme de actualitate românească şi acţiuni de promovare a României şi a culturii româneşti.
Accesul este gratuit pentru toți cei interesați de activitățile desfășurate de Centru de Informare al României din Bălți.
Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.