12.03.2014 10:26 Category: Evenimente

Recent, pentru prima dată în istoria Universităţii de Stat ”Alecu Russo” din Bălţi s-au desfăşurat cursuri de formare profesonală continuă a psihologilor din cadrul instituţiilor de învăţămînt preuniversitare din nordul Republicii.

Cursurile de perfecţionare au fost desfăşurate în baza ordinului nr.1167 din 14 decembrie 2013 al Ministerului Educatiei al RM, cu privire la aprobarea planurilor de formare profesionala continua a cadrelor didactice si de conducere pentru anul 2014, în temeiul art.54 al Legii învăţamîntului si în scopul realizării activităţii de formare profesională continuă a cadrelor didactice şi de conducere, a fost aprobat planul de formare profesională continuă la specialitatea Psihologie Termenul 10.02.14-01.03.14, cuprinzînd 150 ore.

Acest curs a fost suţinut în mare parte de către profesorii de la catedra de Psihologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte cît şi alte catedre de profil.

Cursurile au fost desfăşurate la sediul Centrului de consiliere psihologică inaugurat recent în cadrul proiectului ”Fortificarea sănătăţii angajaţilor prin suprimarea stresului ocupaţional” sprijinit de către Academia de Ştiinţe din Republica Moldova şi Univesitatea de Stat ”Alecu Russo”.

Absolvenţii cursurilor au dobîndit competenţe profesionale în cadrul mai multor module de formare profesională continuă:

Nr.dr

Disciplina

Profesorul

1.

Elemente de etica si deontologie profesionala

N.Gutu, lector univ.

2

Serviciu psihologic în şcoală

N.Gutu, lector univ

3.

Psihodiagnostic

V.Garbuz, drd., lector univ.

4.

Metode de calcul statistic în psihologie

M.Corcevoi, drd., lector univ.

5.

Psihocorijare

N.Canter, lector univ.

7.

Teorii şi tehnici în consilierea psihologică

S.Briceag, dr., conf.univ

8.

Consiliere educaţională

M.Corcevoi, drd., lector univ.

9.

Psihoprofilaxie

I.Baciu , lector univ.

10.

Sănătate organizaţională şi stil de viaţă

D.Cazacu, drd., lector univ.

 

La fel, cursanţii au avut posibilitatea să formeze şi să dezvolte mai multe competenţe în cadrul modulelor propuse la disciplinile pedagogie şi tehnologii informaţionale.

Absolvenţii cursurilor de formare continuă au ţinut să menţioneze importanţa organizării unor astfel de instruiri la univeristatea bălţeană reieşind din necesitatea perfecţionării profesionale a psihologilor şcolari, calitatea, comoditatea şi minimalizarea costurilor financiare ce ţin de instruire comparativ cu ofertele propuse de către alte instituţii de învăţămînt din ţară.

La final, absolvenţilor le-au fost înmînate solemn certificate de absolvire a cursurilor de formare continuă de către prorectorul pentru studii cu frecvenţă redusă şi formare continuă dr. conf. univ. Gheroghe Neagu.

Pentru înregistrarea la cursuri de formare continuă a psiholoiglor şcolari candidaţii pot obţine mai multe informaţii accesînd link-ul www.old.usarb.md/link-uri-rapide/formare-continua/ , sau să apeleze telephonic numărul Centrului de formare continuă: (231) 5 24 12.

Comunicat elaborat de către: Garbuz Vasile.

Mai multe detalii aici.