23.05.2015 08:48 Category: Evenimente


Comunicat despre realizarea cursului de formare profesională ,,Managementul financiar din cadrul proiectului Jo.B.S. Center

 

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi a organizat gratuit cursul de formare profesională ,,Managementul financiar”. Evenimentul s-a realizat în perioada 14-17 mai 2015, in incinta Universităţii, blocul V, sala 502.

Cursul de formare profesională a avut ca grup-ţintă administratorii de firme şi angajații IMM. Participanţii au explorat conceptele de baza ale  managementului financiar, au analizat modalităţile de gestionare a activelor, au explorat viziunile internaţionale referitor  la managementul resurselor financiare, au reflectat asupra modului de gestionare a fluxului de numerar etc. Administratorii de firme şi angajații IMM şi-au consolidat competenţele în analiza operațională, gestionarea investițiilor. Intersul participantilor s-a focusat şi pe politicile de gestionare a investițiilor AMM, estimarea valorii afaceri, modalitățile de estimare a valorii afacerii, sistemul coeficienților financiari, determinarea valorii în timp a banilor. Beneficiarii au axat platforma proiectului care le-a permis accesul la resursele de învăţare virtuală.

Investiţia în grupul – ţintă nominalizat este axată pe realizarea obiectivului general al proiectului, care vizează sprijinirea și consolidarea mediului de afaceri din regiunile de frontieră, prin promovarea de parteneriate economice şi implementarea de soluţii inovatoare pentru dezvoltarea IMM-urilor din regiunea transfrontalieră.

Cursul s-a realizat în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Joint Business Support Centre-Instrument for fostering development of entrepreneurship in Ro-Ua-Md cross-border area (Jo.B.S. Center)”, MIS-ETC CODE: 1934/,,Centrul comun de susţinere a business-ului - Instrument pentru stimularea dezvoltării antreprenoriatului în regiunea de graniţă Ro-Ua-MD.”

Proiectul a primit finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România -Ucraina - Republica Moldova 2007-2013. Beneficiarul Proiectului este Camera de Comerţ şi Industrie Suceava (România). Proiectul este implementat în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltare şi Reconstrucţie Bucovina (Cernauti, Ucraina), Asociaţia de Dezvoltare Economică şi Regională ,,ADER” (Suceava, România) şi Universitatea de Stat ,,Alecu Russo din Bălţi”.

Programul Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

 

Graniţe comune. Soluţii comune www.ro-ua-md.net

 

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici