16.09.2017 17:54 Category: Evenimente, Relații internaționale





Cultura și bucătăria Chinei au fost prezentate la Universitatea din Bălți

Institutul „Confucius” de pe lângă ULIM şi Centrul Educațional „Tian Xia” din Chișinău au prezentat , sâmbătă, 16 septembrie, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), un captivant spectacol de dans și cântece chinezești, urmat de o scurtă incursiune în tradițiile culinare din China.



În deschiderea evenimentului, conf. univ., dr. Nelli Amarfii-Railean, prorector pentru relații internaționale al USARB, și-a exprimat convingerea că relaţiile de colaborare dintre instituţia de învățământ superior din Bălți şi Institutul „Confucius” se vor consolida. „Evenimentul de azi este piatra de temelie pentru o colaborare durabilă care va fi una frumoasă și va da roade atât pentru studenţi, cât şi pentru cadrele didactice de la noi”, a menționat prorectorul Amarfii-Railean.


Wang Yifeng: sper că limba chineză va deveni obiect de studiu la USARB


Directorul Institutului „Confucius”, Wang Yifeng, a mulțumit celor adunați pentru interesul manifestat față de cultura chineză, exprimându-și speranța că limba chineză, ca disciplină de studii, va deveni, într-un viitor apropiat, parte a ofertei educaționale a Universității din Bălți.

Wang Yifeng a vorbit despre oportunitățile pe care le oferă Institutul „Confucius” în materie de studiere a limbii chineze. În acest an, Institutul a înregistrat o cifră record din 2009 – când și-a început activitatea în Moldova: circa 700 de persoane studiază în prezent limba chineză în Chișinău.

 

 

După partea artistică a evenimentului cultural, spectatorii au urmărit cum sunt preparați „Jiaozi” (colțunași chinezești), degustând acest produs culinar tradițional al Chinei. La fel, cei prezenți au avut posibilitate să vadă cum are loc ceremonia chinezească de preparare și servire a ceaiului.

 

 

De menționat că la USARB activează de trei ani Centrul Educațional „Tian Xia”.

Galeria foto de la eveniment – aici.