03.11.2017 11:21 Category: Evenimente






Conferința „Tinerii sunt viitorul țării” s-a desfășurat la Universitatea din Bălți

Autoguvernanța Studențească a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, în colaborare cu Asociația „Altair-Z”, a organizat, în premieră, la 2 noiembrie a.c., Conferința Națională „Tinerii sunt viitorul țării”.

Evenimentul a reunit studenți și cadre didactice de la Universitate, reprezentanți ai unor autorități locale din regiunea Bălțiului, membri ai unor ONG-uri de nivel național, preocupate de problematica tinerilor și, în mod special, a studenților.

În deschiderea conferinței, rectorul USARB, prof. univ., dr. hab. Ion Gagim a remarcat faptul că, în ultimul timp, viața studențească de la Universitatea bălțeană s-a dinamizat, grație Autoguvernanței Studențești, care are ambiția de a fi mult mai implicată. Iar conferința de azi, spune rectorul Gagim, este o dovadă în plus.

Nu avem mare, nu avem munte, nu deținem resurse naturale importante. Așa că una din cele mai mari bogății sunt oamenii, iar tinerii sunt „aurul” țării noastre, a menționat, între altele, Ion Gagim.

Președintele Autoguvernanței Studențești a USARB, Victor Grigor, a spus în debutul evenimentului că are convingerea că „tinerii sunt capabili devină acea voce care va trebui să fie ascultată.”

„Am convingerea că împreună ne vom putea contura prezentul şi viitorul”, a declarat Victor Grigor.

Mai mulți tineri au prezentat comunicări în cadrul conferinței, axându-se pe teme ce s-au referit, bunăoară, la rolul pe care îl joacă structurile de autoguvernanță în procesele decizionale, la aspecte de voluntariat, la probleme ce țin de angajarea în câmpul muncii, la motivele care favorizează apariția șomajului în rândul tinerilor, la aspectele civice și morale în conduita tinerilor ș.a.

La Conferința Națională „Tinerii sunt viitorul țării” au participat circa 150 de tineri.

Foto de la eveniment - aici.