26.04.2017 12:58 Category: Evenimente






Conferință științifico-practică pe tema autismului

Conferința științifico-practică „Diagnosticul și intervenția în cazul tulburărilor din spectrul autist” a fost organizată la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) de Fundația „Ancora Salvării” din România cu participarea a trei experți internaționali în domeniu.

La conferința organizată pe parcursul zilei de 26 aprilie în două secțiuni au participat studenți de la specialitățile asistență socială, pedagogie și psihologie, profesori, precum  profesioniști de la instituții medicale, centre comunitare de sănătate mintală, precum și asociații neguvernamentale.

În debutul conferinței, prorectorul pentru studii cu frecvenţă redusă și formare continuă, conf. univ., dr. Gheorghe Neagu, a salutat desfășurare unui asemenea eveniment de instruire, menționând că aspectele practice contribuie la o mai bună prestație a studenților. Prorectorul a mai spus în acest sens că Universitatea din Bălți este deschisă să semneze acorduri de colaborare cu organizații și instituții care ar oferi studenților deprinderi practice în condițiile unui program universitar cu accent mai mare pe teorie.

Pe parcursul conferinței, experții olandezi Bert van de Meeberg, medic specializat pe probleme de autism; consultantul-autist și logopedul Anke van Wijk, precum și Inge Jose Smelik de la Fundația „Ancora Salvării” au prezentat participanților la conferință noi aspecte de diagnosticare, modalități de intervenții și recuperare a persoanelor cu autism. Experții au explicat care sunt cauzele dezvoltării autismului și s-au referit la modalitățile de evaluare medicală a persoanelor cu autism.

În paralel cu desfășurarea conferinței, a fost organizată și vânzarea unor lucrări confecționate de către persoane cu dizabilități. Expoziția a fost coordonată de Asociația regională AREAP cu sediul în orașul Edineț.  

Conferința științifico-practică „Diagnosticul și intervenția în cazul tulburărilor din spectrul autist” a fost organizată cu suportul Ambasadei Olandei în cadrul Programului pentru Drepturile Omului.

Galerie foto – aici