23.11.2011 00:06 Category: Avize

A V I Z
Biroul Senatului Universitatii de Stat „Alecu Russo” din Balti anunta 
Concursul de proiecte interne de cercetare stiintifica pentru perioada 2012-2013

Tema generala propusa: Didactica scolii superioare

Proiectele vor fi selectate de Comisia pentru cercetare stiintifica a Senatului, in temeiul expertizei efectuate in prealabil de Comisia de expertiza.
Concursul se organizeaza in scopul dezvoltarii cercetarilor stiintifice, solutionarii problemelor educationale si investigationale ale Universitatii, asigurarii calitatii formarii specialistilor, crearii unui mediu favorabil pentru cercetare si  valorificare a rezultatelor stiintifice, organizarii manifestarilor stiintifice, editarii lucrarilor stiintifice, metodologice, didactice, crearii si dezvoltarii scolilor stiintifice, mentinerii infrastructurii in sfera stiintei si inovarii etc.
Tema generala a cercetarilor este stabilita de Biroul Senatului, la anuntarea concursului, in functie de necesitatile si prioritatile Universitatii pentru perioada de timp vizata.
Termenul de realizare a proiectelor acceptate spre finantare este de 1-2 ani, cu incepere din 01 ianuarie 2012. Suma preconizata este de 35 000 de lei anual pentru un proiect.

 

Conditiile concursului:

  1. Cadrarea temei proiectului cu tema generala a concursului;
  2. Antrenarea angajatilor titulari ai Universitatii;
  3. Formarea colectivelor de cercetatori pe principiul interdisciplinaritatii;
  4. Calificarea conducatorilor de proiecte (persoane cu grad stiintific, cu rezultate probante in domeniul de cercetare abordat si cu o vechime de munca in scoala superioara de cel putin 5 ani);
  5. Angajarea in proiecte, in proportie de 30% - 50% ,  a cadrelor universitare cu virsta de pina la 35 de ani.

Proiectele vor fi elaborate si perfectate de catre pretendenti in baza Formularului propunerii de proiect si a documentelor insotitoare1.

 

Termenul-limita de depunere a proiectelor la Departamentul pentru activitate stiintifica este  16 decembrie 2011.







1Regulamentul privind organizarea concursului, mostrele Formularului si ale documentelor insotitoare pot fi obtinute la Departamentul pentru activitate stiintifica.