04.12.2015 08:53 Category: Avize




Comunicat despre Seminarul moldo-ucrainean-german din München, Germania

         Proiectul ,,Studierea societății civile de catre tineri - bază pentru menţinerea dialogului și înțelegerii reciproce în regiunea de frontieră Bucovina - Basarabia", realizat în cadrul programului ,,Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în cadrul Parteneriatului Estic" cu sprijinul Ministerului Federal de Externe al Germaniei, a continuat cu organizarea seminarului moldo-ucrainean-german la Universitatea Ucraineană Liberă din München, Germania în perioada  8 -15 noiembrie 2015.

        Seminarul a unit tinerii din cele trei universități (Universitatea Ucraineană Liberă din Munchen, Germania, Universitatea Naţională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi, Ucraina, Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți, Republica Moldova) implicate în proiect.

        Problematica abordată în cadrul seminarului a vizat natura și tradițiile societății civile ale Europei, în particular - a țărilor participante în proiect – Moldova, Ucraina, Germania. Au fost puse în discuţie subiectele prezentate de participanți, profesorii din universități și reprezentanții societății civile.

        Universitatea balţeană  a fost reprezentată la seminarul din München de către studenţii, masteranzii, doctoranzii facultăţii de Litere: Olesea DREGLEA, Ecaterina COJOCARI, Stela VORNICES, Elena PETREANU, Diana IGNATENCO.

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.