28.12.2014 14:33 Category: Evenimente

Comunicat despre realizarea cursului de formare profesională ,,Planificare strategică” din cadrul proiectului Jo.B.S. Center

 

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo din Bălţi” a organizat gratuit cursul de formare profesională ,,Planificare strategică”. Evenimentul s-a realizat în perioada 11-14 decembrie2014, inincinta Universităţii, blocul V, sala 502.

Cursul de formare profesională a fost predestinat administratorilor de firme şi angajaților IMM. Participanţii au explorat noțiuni și concepte de bază ale activității de planificare, au analizat organizarea planificării strategice în întreprindere, au reflectat asupra studiilor de caz axate pe analiza mediului intern și extern al întreprinderii, analiza mediului concurențial şi analiza strategică. Administratorii de firme şi angajații IMM şi-au consolidat competenţele în planificarea proceselor de business al întreprinderii, structura şi conţinutul planului de business, reengineering-ul planului de business. Intersul participantilor s-a focusat pe planificarea financiară, metodele de planificare, planificarea financiară de scurtă și lungă durată şi alte subiecte actractive.

Investiţia în grupul – ţintă nominalizat este axată pe realizarea obiectivului general al proiectului, care vizează sprijinirea și consolidarea mediului de afaceri din regiunile de frontieră, prin promovarea de parteneriate economice şi implementarea de soluţii inovatoare pentru dezvoltarea IMM-urilor din regiunea transfrontalieră.

Cursul s-a realizat în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Joint Business Support Centre-Instrument for fostering development of entrepreneurship in Ro-Ua-Md cross-border area (Jo.B.S. Center)”, MIS-ETC CODE: 1934/,,Centrul comun de susţinere a business-ului - Instrument pentru stimularea dezvoltării antreprenoriatului în regiunea de graniţă Ro-Ua-MD.”

Proiectul a primit finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România -Ucraina - Republica Moldova 2007-2013. Beneficiarul Proiectului este Camera de Comerţ şi Industrie Suceava (România). Proiectul este implementat în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltare şi Reconstrucţie Bucovina (Cernauti, Ucraina), Asociaţia de Dezvoltare Economică şi Regională ,,ADER” (Suceava, România) şi Universitatea de Stat ,,Alecu Russo din Bălţi”.

Se preconizează promovare a încă 4 cursuri de formare profesională:

  • Managementul strategic, perioada de desfășurare: 22-25 ianuarie 2015;
  • Managementul vînzărilor, perioada de desfășurare: 19-22 februarie 2015;
  • Managementul relaţiei cu clientul, perioada de desfășurare: 19-22 martie 2015;
  • Managementul financiar, perioada de desfășurare: 14-17 mai 2015.

Programul Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

 

Graniţe comune. Soluţii comune  www.ro-ua-md.net

 

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici