01.10.2015 15:29 Category: Evenimente

 

 

 

 

 

Comunicat despre ,,Information Day Erasmus+”

Studenţii Universităţii de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți au beneficiat în data de 29 septembrie 2015 de  ,,Information Day Erasmus+” organizat de către Oficiul Național Erasmus+ în Moldova (NEO) în cadrul campaniei naționale de informare, dedicată tinerilor și studenților interesați de studii europene. Sesiunea „Information Day Erasmus+” a oferit studenţilor interesaţi să obțină o bursă finanțată de Comisia Europeană informaţii despre modul de funcţionare a  Programului UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020.

Echipa Oficiului Național Erasmus+ în Moldova, reprezentanţii Ministerului Educaţiei, prorectorul USARB pentru activitate ştiinţifică şi relaţii internaţionale, au explicat în detalii cum se aplică pentru o bursă de studii în Europa, care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să se țină cont în acest proces și a răspuns la întrebările tinerilor legate de Programul Erasmus+. Studenţii USARB au beneficiat de ghidare în accesarea burselor europene, oferita de:

-         Adriana ROŞCA, Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, departamentul Relaţii Internaţionale;

-         Virginia REVENCO, Oficiul Naţional Erasmus+, coordonator;

-         Cristina GHERMAN, Oficiul Naţional Erasmus+;

-         Constanţa LUNGU, Oficiul Naţional Erasmus+;

-         Valentina PRIŢCAN, prorector pentru activitate ştiinţifică şi relaţii internaţionale.

Campania „Information Day Erasmus+” a avut scopul de a promova programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport în rândul tinerilor din Republica Moldova și de a-i încuraja să beneficieze de oportunitățile de studii oferite de Program.

Până în 2014 în jur de 1000 (o mie) de studenți și cadre didactice din Moldova au beneficiat de mobilități prin intermediul Programului.

NEO Moldova este reprezentanța oficială a Programului Erasmus+ a Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020, pe dimensiunea învățământului superior. Oficiul Național Erasmus+ în Moldova asistă Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a Comisiei Europene și autoritățile din Moldova implicate în implementarea Programului Erasmus+. Mai multe detalii despre Oficiul Național Erasmus+ în Moldova aflaţi la http://www.erasmusplus.md/

Erasmus+ este Programul Uniunii Europene care sprijină acțiunile din domeniile Educație, Formare, Tineret și Sport pentru perioada 2014-2020. Erasmus+ reunește șapte programe ale UE, desfășurate până în 2014: Lifelong Learning (Învățare pe tot parcursul vieții), Youth in Action (Tineret în acțiune), Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și Programe de Cooperare cu Țările Industrializate în Domeniul Învățământului Superior. Programul își propune să modernizeze și să îmbunătățească învățământul superior în Europa și în lume.

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.