09.11.2015 09:15 Category: Avize

Comunicat despre implementarea proiectului Entrepreneur Alumni NETwork (EANET) din cadrul programului european TEMPUS

 

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi este membră a consorţiului de implementare a proiectului Entrepreneur Alumni NETwork (EANET) din cadrul programului european TEMPUS  (PROJECT NUMBER 544521-TEMPUS-1-2013-1-DE-TEMPUS-SMHES). Instituţia coordonatoare:  Hogeschool van Amsterdam, Olanda.

 

Consorțiul EANET reprezintă un parteneriat din 14 instituții: 3 instituții de învățământ superior din UE (Olanda, Germania, România), o companie de consultanţă din Berin (Germania), patru universităţi din Georgia, trei universităţi din Republica Moldova, patru universităţi din Ucraina.

 

Obiectivul principal al proiectului EANET vizează promovarea stabilirea unei Rețele de absolvenţi din domeniul antreprenorial durabil care ar sprijini spiritul antreprenorial în rîndul studenților, oamenilor de știință și absolvenţilor şi ar consolida un ecosistem antreprenorial în Georgia, Moldova și Ucraina.

 

În data de 24 octombrie echipa EANET a Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi  a organizat un Seminar de informare pentru studenții de la ciclul II – studii superioare de masterat.

 

În cadrul seminarului s-au discutat subiecte cu privire la:

-         obiectivele și sarcinele proiectului EANET;

-         activitățile de consolidare a rețelei de antreprenori - absolvenți USARB;

-     posibilitățile de explorare a instrumentelor, tehnicilor și abordărilor contemporane de antreprenoriat prin întilnirile cu antreprenorii;

-       cunoașterea economiilor bazate pe eficiență și a economiilor bazate pe inovare prin activitățile Asociației de antreprenori - absolvenți USARB;  

-         instrumentele non-tradiționale de antreprenoriat.

 Mai multe detalii despre proiectul EANET – pe pagina web a proiectului http://tempuseanet.info/

link-ul  Tempus EANET project pe facebook:

www.facebook.com/groups/715075315209640/?fref=ts

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.