01.10.2015 15:33 Category: Evenimente

 

 

 

Comunicat despre extinderea relaţiilor de parteneriat cu Universitatea Pedagogică de Stat ,, Maxim Tank” din  Belarus

 

Începutul de an universitar 2015-2016 a largit aria de oportunităţi pe sectorul de internaţionalizare al Universităţii bălţene.

Proiectul INOVEST - Eastern Partnership in Pedagogical Innovations in Inclusive Education, coordonat de Karlsruhe Institute of  Technology, Germania (http://www.szs.kit.edu/english/1141.php ) a facilitat dezvoltarea durabilă a relaţiilor de parteneriat, consolidate prin semnarea de către membrii consorţiului a unor acorduri bilaterale de cooperare, care depăşesc aria de interes a proiectului.

Astfel, în data de 25 septembrie 2015 Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi a fost vizitată de angajaţi ai Universităţii Pedagogice de Stat ,,Maxim Tank” din  Belarus. Universităţile nominalizate şi-au consolidat relaţiile de parteneriat prin semnarea unui acord de cooperare. Acordul bilateral vizează promovarea cooperării în domeniul cercetării ştiinţifice şi învăţământului, pe arii de interes pentru ambele părţi, inclusiv schimbul de studenţi şi cadre didactice, dezvoltarea unor programe şi proiecte comune de cercetare, studii aplicate şi dezvoltare instituţională.

La şedinţa de protocol au participat:

-         Gheorghe POPA, Rectorul Universităţii de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi, prof. univ, dr. hab.;

- Valentina PRIŢCAN, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, dr., conf univ., USARB;

-         Irina ŞESTIKO, dr., conf univ., Directorul Institututului de formare continua şi recalificare a Universităţii Pedagogice de Stat ,, Maxim Tank” din  Belarus;

-         Veronica RADÎGHINA, dr., conf univ., vice-directorul Institututului de formare continua şi recalificare a Universităţii Pedagogice de Stat ,, Maxim Tank” din  Belarus;

Agenda de lucru  a partenerilor de la Universitatea Pedagogică de Stat ,, Maxim Tank” din  Belarus a inclus şi alte componente relevante:

-         Studierea experienţei USARB în asimilarea fondurilor europene prin implicare în proiecte internaţionale;

-         Pariciparea în cadrul Conferinţei ştiinţifico-practice internaţionale ,,Educaţia Incluzivă: dimensiuni, provocări, soluţii” realizată în cadrul Proiectul instituţional de cercetare aplicativă ,,Optimizarea procesului educației incluzive prin formarea continuă a cadrelor didactice din ciclul preșcolar și primar”, (director de proiect dr., conf univ., Larisa ZORILO).

Mai multe detalii despre Universitatea Pedagogică de Stat ,, Maxim Tank” din  Belarus găsiţi pe pagina web a instituţiei: http://bspu.by/universitet

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.