26.05.2015 15:01 Category: Evenimente

Comunicat despre Colocviul Ştiinţific Studenţesc INTERUNIVERSITARIA, ediţia a XI-a

În data de 20 mai 2015 în Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi a avut loc Colocviul Ştiinţific Studenţesc INTERUNIVERSITARIA (Ediţia a XI-a). La deschiderea solemnă a lucrărilor Colocviului au fost prezenţi peste 160 de studenţi, cadre didactice, manageri ai subdiviziunilor universitare.

Alocuţiunea de deschidere a fost rostită de către dr., conf. univ. Valentina PRIŢCAN, Prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, iar Eugen GRĂDINARU, Preşedintele Senatului studenţesc a adresat un mesaj de bun augur pentru studenţii pasionaţi de cercetare.

Comunicările din sesiunea plenară au fost ţinute de:

  1. Ana BUZULEAC, Facultatea de Litere, anul I, Masterat, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Bruion scriptural și cristalizare artistică în erotica eminesciană, coord. şt. – dr., conf. univ. Nicolae LEAHU;
  2. Ana SPÎNU, Facultatea de Ştiinţe Reale, Economice și ale Mediului, anul IV, Licență, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Utilizarea metodei lui Cramer la rezolvarea sistemelor de ecuaţii liniare pe inelul , coord. şt. – lect. univ. Tatiana POPOVICI.

În cadrul sesiuii plenare s-a lansat volumul INTERUNIVERSITARIA, ediţia a XI-a. Doamna dr., conf. univ. Valentina PRIŢCAN, Prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, a prezentat volumul de lucrări ştiinţifice al studenţilor INTERUNIVERSITARIA, ediţia a X-a, punctînd ariile de cercetare acoperite de studenţi, domeniile de interes ştiinţific, gradul de noutate ale acestora, modul în care cercetarea ştiinţifică a studenţilor se incadrează în Triunghiul cunoaşterii: educaţie-cercetare-inovare.

Doamna Lilia GRANEŢKAIA, dr., conf. univ., Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte a moderat Intermezzio muzical-artistic, care  a scos în evidenţă un alt tip de produs al creaţiei ştiinţifice şi a cucerit participanţii prin talentele celor care au evoluat.

Pozele de la sesiunea plenară pot fi vizualizate aici.

Ulterior, Colocviul Ştiinţific Studenţesc INTERUNIVERSITARIA (Ediţia a XI-a) şi-a ţinut lucrăriile în 12 ateliere, unde au fost prezentate circa 168 de comunicări.

Pozele care ilustrează activitatea ştiinţifică în secţiuni pot fi vizualizate aici.

La etapa de închidere solemnă a lucrărilor Colocviului Ştiinţific Studenţesc INTERUNIVERSITARIA, ediţia a XI-a s-au analizat comunicările ştiinţifice din ateliere,  s-au punctat cele mai valoroase comunicări, s-au înmînat diplomele de merit şi certificatele de participare.

Pozele de la închiderea solemnă a lucrărilor Colocviului Ştiinţific studenţesc INTERUNIVERSITARIA, ediţia a XI-a pot fi vizualizate aici.