20.05.2014 14:48 Category: Evenimente

În data de 16 mai 2014 în Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi a avut loc Colocviul Ştiinţific Studenţesc INTERUNIVERSITARIA (Ediţia a X-a). La deschiderea solemnă a lucrărilor Colocviului au fost prezenţi peste 200 de studenţi, cadre didactice, manageri ai subdiviziunilor universitare.

 

Alocuţiunea de deschidere a fost rostită de către dr., conf. univ. Valentina PRIŢCAN, Prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, iar Irina BURCOVSCHI, Preşedintele Senatului studenţesc a avut un mesaj de bun augur pentru studenţii pasionaţi de cercetare.

 

Comunicările din sesiunea plenară au fost ţinute de:

  1. Ana CIORNEA, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte, anul III, Licenţă, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Orientări valorice la adolescenţi: diferenţe de gen, coord. şt. – dr., conf. univ. Silvia BRICEAG;
  2. Irina PLEȘCO, Facultatea de Ştiinţe Reale, Economice și ale Mediului, anul IV, Licență, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Dezoxidarea locală a suprafețelor metalice cu aplicarea plasmei descărcărilor electrice în impuls, coord. şt. – dr. hab., prof. univ. Pavel TOPALĂ.

În cadrul sesiuii plenare s-a lansat volumul INTERUNIVERSITARIA, ediţia a IX-a. Doamna dr., conf. univ. Valentina PRIŢCAN, Prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale a prezentat două volume de lucrări ştiinţifice ale studenţilor INTERUNIVERSITARIA, ediţia a IX-a, punctînd ariile de cercetare acoperite de studenţi, domeniile de interes ştiinţific, gradul de noutate ale acestora, modul în care cercetarea ştiinţifică a studenţilor se incadrează în Triunghiul cunoaşterii: educaţie-cercetare-inovare.

           

Doamna Lilia GRANEŢKAIA, dr., conf. univ., Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte a moderat Intermezzio muzical-artistic, care  a scos în evidenţă un alt tip de produs al creaţiei şi a cucerit participanţii prin talentele celor care au evoluat.

 

Ulterior, Colocviul Ştiinţific Studenţesc INTERUNIVERSITARIA (Ediţia a X-a) şi-a ţinut lucrăriile în ateliere, unde au fost prezentate circa 150 de comunicări.

 

La etapa de închidere solemnă a lucrărilor Colocviului Ştiinţific Studenţesc INTERUNIVERSITARIA, ediţia a X-a s-a prezentat sinteza comunicărilor ştiinţifice din ateliere,  s-au punctat cele mai valoroase comunicări şi s-au nominalizat premiile oferite de Rectorat.

 

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.