23.10.2017 13:31 Category: Evenimente


 




Cinci studenți de la USARB au participat la seminarul „Mihai Eminescu” din Ipotești

Cinci studenți de la Facultatea de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), precum și profesorul universitar Anatol Moraru, au participat la a patra ediție a seminarului ,,Mihai Eminescu”, care s-a desfășurat la „Memorialul Ipotești, centrul de studii „Mihai Eminescu” (România) .

La evenimentul care s-a desfășurat între 20 și 22 octombrie a.c. au participat și reprezentanți ai Universității Al. I. Cuza din Iași; Universității Ștefan cel Mare din Suceava; Universității Academiei de Științe a Moldovei; Universității Naționale Yurii Fedkovici din Cernăuți, precum și ai Editurii ARC din Chișinău.

Participanții au discutat în prima zi a seminarului, 20 octombrie, în cadrul unei mese rotunde, tema „Cu poeții, despre poezie”.

La 21  octombrie, cei cinci studenți ai Facultății de Litere a USARB au participat la masa rotundă, care a adus în prim plan  Actualitatea lui Titu Maiorescu. Reinterpretări: În contra direcției de astăzi în cultura română .Ulterior, au avut loc lecturile în dialog pe baza poemului Egipetul de Mihai Eminescu, unde studenții și-au putut afirma punctele de vedere asupra textului eminescian.

Studenții bălțeni au vizitat o serie de obiective culturale din Botoșani.

Foto – aici.