17.07.2017 16:15 Category: Evenimente



 



CEREMONIILE DE ACORDARE A DIPLOMELOR DE ABSOLVIRE AU LOC LA UNIVERISTATEA DIN BĂLȚI

La Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) au loc ceremoniile de înmânare a diplomelor de absolvire a instituției.

În perioada 17-20 iulie a.c., circa 1300 de absolvenți ai celor două cicluri de studii superioare (licență și master) de la USARB își ridică diplomele de absolvire în cadrul unor ceremonii oficiale, organizate în acest sens de administrația Universității și de administrațiile facultăților.  

La 17 iulie, 239 de absolvenți ai Facultății de Litere și-au ridicat diplomele. La 18 iulie - 431 de absolvenți ai Facultății de Științe reale, Economice și ale Mediului, la 19 iulie – 217 de absolvenți ai Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, iar la 20 iulie - 282 de absolvenți ai Facultății de Drept și Științe Sociale urmează să-și ridice diplomele de absolvire.

Proaspeții absolvenți sunt felicitați de conducerea Universității și de profesorii universitari, iar administrația Zonei Economice Libere Bălți a decis să acorde 12 premii bănești (câte trei la fiecare facultate) pentru studenții cu cele mai mari medii de absolvire.

În cei 72 de ani de activitate, Universitatea din Bălți a pregătit circa 60 de mii de specialiști în diferite domenii.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost fondată la 12 iunie 1945, având inițial denumirea de Institut Învăţătoresc cu două facultăţi. În prezent, în cadrul USARB funcționează patru facultăți cu 15 catedre, care oferă o gamă variată de programe de studii: 50 la ciclul licență, 30 la ciclul master și opt la ciclul doctorat. Procesul educațional este asigurat de cca 300 de cadre didactice, dintre care 130 de doctori şi doctori habilitaţi, conferențiari și profesori universitari.

Galerie foto de la înmânarea diplomelor absolvenților Facultății de Litere – aici.