19.02.2016 17:39 Category: Evenimente






Ceremonia de învestire a Domnului profesor Ion Gagim în funcţia de rector al Universităţii de  Stat „Alecu Russo” din Bălţi

În data de 18 februarie 2016, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi s-a desfăşurat ceremonia de învestire în funcţie a noului rector – profesor universitar, doctor habilitat Ion Gagim. La eveniment ne-au onorat cu prezenţa reprezentanţi ai diverselor structuri: Doamna Elena Covaliuc, şef adjunct al  Cancelariei de Stat al Guvernului Republicii Moldova, Oficiul Teritorial Bălţi; Doamna Lilia Sava, viceprimar al municipiului Bălţi; Excelenţa Sa Mihail Baciu, Consulul General al României la Bălţi; Domnul Marin Ciobanu, Preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Strategică Instituţională; Domnul Ion Bodrug, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională „Nord”; directori ai instituţiilor de învăţămînt preuniversitar din municipiu; conducători şi reprezentanţi ai organizaţiilor şi instituţiilor partenere ale USARB, Comunitatea academică şi studenţii universităţii.

Oaspeţii au adus cordiale felicitări Domnului rector Ion Gagim, urîndu-i multă sănătate, răbdare şi putere de muncă.

„Sunt recunoscător și onorat de încrederea pe care mi-ați acordat-o. Mulțumesc tuturor celor care au ales paradigma de dezvoltare a instituției pe care am propus-o. Mulțumesc celor care m-au îndemnat să fac acest pas, care m-au încurajat și m-au susținut pe parcursul acestui atât de dinamic și „ornamentat” maraton electoral”, a subliniat în discursul său noul rector al USARB.

Menţionăm că domnul profesor Ion Gagim a fost ales, de către comunitatea universitară bălţeană,  în funcţie de rector al Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi în data de 22 decembrie 2015 şi a fost confirmat în această funcţie de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova în data de 12 februarie. Mandatul de rector i-a fost acordat domnului Ion Gagim pe un termen de cinci ani.

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.