01.02.2015 22:29 Category: Evenimente

 

CENTRU DE RESURSE

PENTRU EDUCAŢIA INCLUZIVĂ

dotat din cadrul proiectului 530417-TEMPUS-1-2012-1-DETEMPUS-SMHES

 

Inovații pedagogice în educația incluzivă

 

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi  este membră a consorţiului de implementare a proiectului INOVEST   -   Eastern Partnership in Pedagogical Innovations in Inclusive Education, coordonator – Karlsruhe Institute of  Technology, Germania ( http://www.szs.kit.edu/english/1141.php )

Parteneri:

 

KIT

Karlsruhe Institute of Technology

Germany

UA

University of Alicante

Spain

KTH

Royal Institute of Technology

Sweden

ICE

State Institute of Continuing Education

Moldova

USB

Alecu Russo Balti State University

Moldova

SPU

Ion Creanga Pedagogical State University

Moldova

MEM

Ministry of Education of the Republic of Moldova

Moldova

MIED

Minsk City Institute for the Development of Education

Belarus

BSPU

Maxim Tank Belarusian State Pedagogical University

Belarus

GSU

Francisk Skorina Gomel State University

Belarus

MEB

Ministry of Education of the Republic of Belarus

Belarus

OOIUV   

Odessa Regional In-Service Teacher Training Institute    

Ukraine

SUPI

South Ukrainian Pedagogical Institute K.D.Ushynsky

Ukraine

NPDU

National Pedagogical Dragomanov University

Ukraine

MESU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Ukraine

 

Scopul proiectului este de a contribuila dezvoltareași punerea în aplicareainovațiilorpedagogiceîn politicile de educație incluzivădinBelarus, Moldova și Ucraina șiomai bunăcoordonareaformării profesionale pe tot parcursul viețiia specialiştilor în educație. Acest lucruse va realiza prinîmbunătățireacalității și relevanțeide servicii înuniversitățiledin țărileParteneriatului estic.

 

Mai multe detalii despre proiect gasiţi la http://www.inovest-project.eu/index.php/en/

 

În data de 23 ianuarie 2015 la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Artea fost inaugurat Centrul de resurse pentru educaţia incluzivădotat din cadrul proiectului 530417-TEMPUS-1-2012-1-DETEMPUS-SMHESINOVEST.

Valentina PRIŢCAN, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, coordonator instituţional al proiectului INOVEST, a venit cu un mesaj de gratitudine publică pentru Comisia Europeană, consorţiul de implementare a proiectului şi membrii echipei de proiect – prof. univ., dr. Valeriu CABAC, coordonatorul Centrului de resurse pentru formarea continuă a cadrelor didactice universitare în domeniul tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţie şi lector univ., drd., Veronica RUSOV. Funcţionarea Centrului de resurse pentru educaţia incluzivă va fi gestionată de către lect. univ., drd., Veronica RUSOV.

 

Ion GAGIM, prof. univ., dr. hab., decanul facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte, a menţionat semnificaţia Centrului de resurse pentru educaţia incluzivăpentru implementarea politicilor de reformă în educaţie.

Lora CIOBANU, dr., conf. univ., şefa catedrei de Ştiinţe ale educaţie, a remarcat necesitatea implementării proiectelor de aşa gen şi a adus mulţumiri coordonatorului de proiect. Colaboratorii facultăţii au pus în evidenţă impactul Centrelor şi laboratoarelor de cercetare asupra formării iniţiale şi continuie a cadrelor didactice.

Mai multe detalii aici.

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.