27.03.2018 09:27 Category: Evenimente






Cei patru candidați la funcția de rector al USARB au participat la dezbateri publice

Dezbaterile publice ale celor patru pretendenți la funcția de rector al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) - conf. univ. dr. hab., Eduard Boișteanu; conf. univ., dr. Natalia Gașițoi; conf. univ. dr., Gheorghe Neagu și prof. unif. dr. hab. Pavel Topală – au avut loc în după amiaza zilei de 26 martie.

Dezbaterile, care au fost organizate de Consiliul de Dezvoltare Strategică Instituțională (CDSI) a USARB, au durat mai bine de trei ore. Evenimentul a fost moderat de conf. univ. dr., Mariana Morari, secretar al CDSI, la dezbateri fiind prezent și președintele CDSI, Marin Ciobanu, precum și vicepreședintele acestei structuri – Ion Bodrug.

Desfășurătorul dezbaterilor a inclus, în ordinea stabilită, autoprezentări ale celor patru candidați; prezentarea programelor manageriale; o sesiune de întrebări reciproce; o rundă de pledoarii ale susținătorilor candidaților și o rundă de întrebări-răspunsuri – interacțiunea candidaților cu publicul din sala de dezbateri.

Primul tur de scrutin pentru alegerea noului rector va avea loc la 30 martie a.c.

Funcția de rector al USARB a devenit vacantă după ce, la începutul lunii februarie a.c., a demisionat din funcție prof. univ., dr. hab., Ion Gagim.

* Dosarele celor patru candidați la funcția de rector pot fi accesate pe site-ul oficial al Universității, în meniul Noutățile CDSI.

Galerie foto – aici.