17.02.2015 08:44 Category: Avize

Direcția Generală Teritorială „Nord” a Centrului Național Anticorupție în parteneriat cu Primăriile municipiului Bălţi şi oraşului Ungheni lansează "Caravana integrităţii - Tinerii sfidează corupţia”.

"Caravana integrităţii" are ca scop sensibilizarea opiniei publice de către tineret asupra fenomenului de corupţie, creşterea gradului de conştientizae asupra ameninţărilor reprezentate de orice formă de corupţie şi combaterea acestui flagel. Scopul principal al acestui proiect este participarea tinerilor , cei care pot schimba mentalitatea în ţara noastră cu privire la faptele de corupţie, pot acţiona împotriva unor astfel de acte reprobabile şi le poate respinge cu fermitate.

Promovarea intoleranţei faţă de corupţie, în special în rîndul tinerilor, reprezintă o prioritate a Strategiei naţionale anticorupţie pe anii 2011-2015.

În cadrul Caravanei se vor organiza:

1. Concurs de desen şi pictura cu tematica „Integritatea în imagini - Tinerii sfidează corupţia”.

2. Concurs de eseuri cu tematica propusă participanţilor „Tinerii sfidează corupţia. Integritate în cuvinte”.

3. Concurs cu tematica „Tinerii sfidează corupţia. Integritatea în alte genuri de creaţie, artă populară, meşteşugărit, teatru, muzică etc.”.

4. Concurs cu diferite denumiri „Nu iau mită, Nu dau mită, Trafic de influenţă etc.” *Acest concurs este lansat pentru studenţii şcolilor profesionale.

Doritorii de a participa pot completa formularul de participare şi îl pot  expedia fie pe adresă de e-mail sau se pot înregistra la Senatul studenţesc din cadrul USARB.

Anexat vedeți planul de acţiuni ce conţine şi formularele de participare.

Plan de acţiuni