07.04.2015 11:20 Category: Evenimente

 

Comunicat despre Caravana CinePolska - Zilele Filmului Polonez la Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi: filmul BABY BLUES / Bejbi blues.

 

 


Valentina PRIŢCAN, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale şi doamna Kinga PIATKOWSKA, lector de limba polonă, au prezentat evenimentul Caravana CinePolska - Zilele Filmului Polonez la Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi, eveniment organizat în parteneriat cu Institutul Polonez din Bucureşti.

În perioada 2 - 6 aprilie proiectul „CinePolska – Zilele Filmului Polonez” ajunge în șapte orașe din România și la Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi. Institutul Polonez din Bucureşti a  selectat cinci cele mai bune filme poloneze ale anului 2013. Evenimentul se va desfăşura sub genericul „Filme despre libertate”. Vorbim aici nu doar despre libertatea politică pe care polonezii au câştigat-o acum un sfert de veac, ci şi despre dimensiunile spirituale, ontologice, elective ale libertăţii.

În data de 6.04.2015, ora 13.00 studenţii şi oaspeţii Universităţii de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi au vizionat filmul  BABY BLUES / Bejbi blues.

 

BABY BLUES / Bejbi blues

Polonia, 2012, 101 min.
Regia și scenariul: Katarzyna Rosłaniec
Distribuția: Magdalena Berus, Nikodem Rozbicki, Klaudia Bułka, Michał Trzeciakowski ș.a.

subtitrare în limba română

Natalia este o mamă de doar 17 ani. A născut un copil pentru că asta și-a dorit, nu a fost o întâmplare. Să ai un copil este cool, poți să-l îmbraci în haine de designer. Dar cel mai important este că ai pe cineva care-ți aparține doar ție și care te va iubi toată viața.

„Baby Blues" de Kasia Rosłaniec nu este un film despre adolescenți polonezi tipici. Inspirat de blogul americancei Tavi Gevinson, cu rădăcini în cultura hipsterilor din cluburile berlineze și marcat profund de stilistica pop, aflată sub semnul Lady Gaga și Alison Goldfrapp, este un film despre pierderea controlului asupra propriei vieți într-un stil rock’n’roll. - Anna Bielak

 

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.