20.03.2017 07:56 Category: Evenimente





Bibliotecarii școlari din nordul țării, reuniți într-un atelier profesional la USARB

Responsabili de activitatea bibliotecilor școlare și bibliotecari din 15 raioane din regiunea de nord a țării, responsabili  din cadrul Ministerului Educației, au participat, la 17 martie, la un atelier de profil organizat la Biblioteca Științifică a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB).

Participanții au dezbătut proiectul Legii cu privire la biblioteci, aprobat de Guvern acum mai bine de o lună, care urmează să fie remis spre adoptare Parlamentului. La fel, s-a discutat pe marginea studiul comparativ pentru anii 2015-2016 „Bibliotecile școlare din nordul RM”.

Responsabila pe activitatea bibliotecilor școlare din raionul Soroca, Elena Cociorcă, spune că deși nu sunt dotate la fel ca și cele publice, bibliotecile școlare încearcă să se descurce cu ceea ce li se oferă pentru achiziții de carte din fondurile alocate din bugetele centrale și locale. „Desigur, dorim o finanțare mai bună a bibliotecilor, dar trebuie să recunosc că în ultimii doi ani situația privind achizițiile de carte la bibliotecile școlare s-a îmbunătățit ușor”, a spus Elena Cociorcă.

Iar responsabila de activitatea bibliotecilor școlare din raionul Florești, Ludmila Grigorițchi, ne-a mărturisit că una dintre cele mai acute probleme este deficitul de literatură artistică pentru copii.

„Consemnăm un paradox: cea mai mare sete de carte o au copiii, iar noi suntem limitați în ale oferi literatura pe care o caută”, a spus Ludmila Grigorițchi.

Datele statistice arată că în Republica Moldova sunt circa 1260 de biblioteci școlare, dintre care 925 sunt în spațiul rural.

Fotografii de la eveniment - aici.