22.12.2017 10:00 Category: Evenimente






Au fost acordate Premiile USARB-2017

24 de profesori de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți au intrat în posesia Premiilor Senatului 2017 și cele ale administrației Universității. Premierea a avut loc la 21 decembrie în cadrul unei festivități organizate pentru membrii comunității universitare în contextul sărbătorilor de iarnă.

În cadrul evenimentului au fost acordate premiile Senatului USARB pentru o serie de lucrări științifico-metodice. Astfel, premii bănești și diplome au fost acordate la categoria „Monografii” autorilor Ion Gagim și Marina Cosumov pentru lucrarea „Educația muzicală permanentă: Concept și strategii de realizare”. La categoria „Manuale ”, premiile Senatului USARB au fost acordate Oxanei Chira pentru lucrarea „Einfuhrung in die Germanistik” și lui Piotr Sikur pentru lucrarea „Sekretî iskustva penia” (2 volume). La categoria „Lucrări științifice cu caracter informativ ”, premiile Senatului au fost acordate grupului de autori – Elena Scurtu, Maria Fotescu, Elena Harconița și Silvia Ciobanu – pentru ediția a II-a a lucrării „Deținători ai titlului „Doctor Honoris Causa”, membri de onoare ai Senatului USARB”, precum și lui Nicolae și Raisa Leahu pentru „Antologia poeziei erotice românești”.

De asemenea, rectoratul USARB a acordat premii pentru obținerea titlului științific-o didactic de conferențiar universitar în 2017 lui Eugeniu Cabac, dr., conf. univ. la Catedra de matematică și informatică; Nataliei Gașițoi, dr., conf. univ. la Catedra de matematică și informatică; lui Vladislav Rusnac, dr., conf. univ. la Catedra de științe fizice și inginerești, și Inei Ciobanu, dr., conf. univ. la Catedra de matematică și informatică.

Administrația USARB a acordat și zece premii pentru obținerea gradului științific de doctor în 2017, precum și pentru rezultate semnificative în domeniul cercetărilor științifice. Au fost nominalizați și premiați Aliona Brițchi, dr. în științe pedagogice (Catedra de științe ale educației); Viorica Cebotaroș, dr. în filologie (Catedra de filologie engleză și germană); Oxana Chira, dr. în filologie (Catedra de filologie engleză și germană); Ludmila Cotos, dr. în științe pedagogice (Catedra de științe ale educației); Elvira Guranda, dr. în filologie (Catedra de filologie engleză și germană); Arefa Hârbu, dr. în științe fizice (Catedra de științe fizice și inginerești); Diana Ignatenco, dr. în filologie (Catedra de slavistică); Victoria Mascaliuc, dr. în filologie (Catedra de filologie engleză și germană); Diana Moglan, dr. în pedagogie; Lucia Rusu, dr. în drept (Catedra drept public).

De asemenea, Comitetul sindical al USARB a acordat o serie de premii unor profesori universitari.

Fotografii de la eveniment – aici.