29.08.2017 20:29 Category: Noutati, Relații internaționale






AlexxaHouk, o profesoară din SUA, își începe activitatea la Universitatea din Bălți

AlexxaHouk din SUA le va oferi suport și îi va asista pe profesorii de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) în anul de studii 2017-2018.

Reprezentanți ai rectoratului și ai Centrului metodic regional de limba engleză de la USARB au avut, la 29 august, o primă întâlnire cu AlexxaHouk, care a venit la Universitatea din Bălți pe linia Programului Fulbright.

Prorectorul pentru relații internaționale al USARB, conf. univ., dr. Nelli Amarfii-Railean, i-a urat AlexxeiHouk „bun venit” și i-a făcut o succintă descriere a Universității bălțene.

Șefa Centrului metodic regional de limba engleză, Dina Puiu, a salutat venirea AlexxeiHouk și a menționat implicării profesoarei americane în proiectele pe care le derulează Centrul.

AlexxaHouk a menționat în cadrul discuțiilor că a avut o experiență didactică de doi ani în Cehia și a făcut patru ani de studii în Rusia.

Pe lângă faptul că AlexxaHouk va oferi suport și instruire profesorilor universitari, ea se va implica în activități extracurriculare și va promova cultura americană în mediul universitar bălțean.

AlexxaHouk a absolvit Universitatea din New York, cunoaște limbile rusă, spaniolă, franceză și germană. La USARB, AlexxaHouk urmează să activeze timp de un an.

Recent, la USARB, și-au încheiat activitatea profesorii de limba engleză din SUA, Nathan Willian Meyer și Melissa Herman.

Foto de la eveniment – aici