17.04.2014 10:58 Category: Evenimente

 Implicarea studenţilor în activitatea ştiinţifică reprezintă un aport considerabil la consolidarea cunoştiinţelor şi formarea competenţelor profesionale.

  În acest context, la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte se desfăşoară un şir de activităţi cu caracter ştiinţific şi cultural: 

1. Conferinţa ştiinţifică a Studenţilor ”Cercetări, Realizări, Perspective”, Ediţia I-a. - 04 aprilie, 2014;

2. Concursul „ORPHEUS” – 12-16 mai 2014.

  În cadrul conferinţei studenţii au prezentat rezultatele cercetărilor ştiinţifice realizate sub egida cadrelor didactice din cadrul facultăţii.

  Evenimentul a demarat în şedinţa plenară prin mesajul de salut a domnului Ion Gagim, prof, univ., dr. hab., decanul FŞEPA, care a ţinut să sublinieze importanța implicării studenților la procesul de creaţie ştiinţifică care contribuie la formarea lor personală și profesională. Acest lucru dovedește faptul că studenții sunt activi, dornici să se realizeze.

  La fel, cu un cuvînt de salut a venit și Irina Cucuta, preşedintele comitetului ştiinţific al studenţilor din cadrul FŞEPA, îndemnînd colegii să manifeste interes şi curaj în explorarea tărîmurilor neştiute ale ştiinţei.

 Ședința plenară a urmat cu prezentarea comunicărilor în plen ale studenților:

-        Aurelia Beţivu, ME22M, cu tema „Valenţele formative ale strategiilor diferenţiate în profesionalizarea iniţială a cadrelor didactice”, coord. ştiinţific: I. Garaz , conf. univ., dr.;

-        Ana Ciornea, PS31Z, cu tema „Sănătatea – un element definitoriu al productivităţii în muncă”, coord. ştiinţific: D. Cazacu, lect. univ.;

-        Marina Papeniuc, DA11M, cu tema „Unele tendinţe ale constituirii şcolii pianistice moldoveneşti”, coord. ştiinţific: M. Tetelea, conf. univ.,dr.

  Ulterior conferința științifică a studenților și- a continuat activitatea în cadrul secțiunilor de lucru:

DOMENIUL ŞTIINŢE ALE EDUCAŢIEI

Secţiunea Nr. 1

Secţiunea Nr. 2 

Secţiunea Nr. 3

Secţiunea Nr. 4 

DOMENIUL PSIHOLOGIE

Secţiunea Nr. 1. Viaţa modernă: între sănătate psihică şi stres

Secţiunea Nr. 2. Dimensiuni psihologice ale familiei şi educaţiei în contexte sociale moderne

Secţiunea Nr. 3. Consilierea psihologică: probleme şi perspective

DOMENIUL ARTE ŞI EDUCAŢIE ARTISTICĂ

Secţiunea Nr. 1  Probleme actuale ale artei şi ale pedagogiei artistice

    Conferința științifică a antrenat studenți de la ciclul I (licență) și ciclul II (masterat) din cadrul facultății.

  Cercetările prezentate au abordat diferite subiecte/aspecte din mediul educațional, psiho-social și cultural, ce au prezentat un interes major pentru societatea noastră. Participanții la conferință, de această dată au apărut într-o ipostază nouă decît doar un student – cea de cercetător, dornici să investigheze și să influențeze apariția unor schimbări importante în domeniile lor de activitate.

  La finele activității pe secțiuni tuturor partiicpanţilor la conferință le-au fost înmînate certificate de participare, iar autorii celor mai bune lucrări au fost nominalizați și premiați cu diplome de gradul I, II, și III.

    Dorim să menționăm că programul științifico-cultural nu s-a finalizat aici și că în perioada de 12-16 mai 2014 la Facultate va fi desfășurat concursul „ORPHEUS”, la care sunt invitați studenții şi profesorii universităţii bălţene.

Sala de concerte, blocul II

LUNI, 12 MAI, ORA 14.00

COMPARTIMENTUL INTERPRETARE INSTRUMENTALĂ (PIAN,  ACORDEON)

MARŢI, 13 MAI, ORA 14.00

COMPARTIMENTUL  INTERPRETARE INSTRUMENTALĂ (VIOARĂ, AEROFONE)

MIERCURI, 14 MAI, ORA 14.00

COMPARTIMENTUL PROFESORUL DE EDUCAŢIE MUZICALĂ

FESTIVAL DE ANSAMBLURI INSTRUMENTALE

JOI, 15 MAI, ORA 14.00

COMPARTIMENTUL CANTO ACADEMIC

COMPARTIMENTUL  CANTO DE ESTRADĂ

VINERI, 16 MAI, ORA 14.00

COMPARTIMENTUL CANTO  POPULAR


Detalii despre eveniment aici

Elaborat de Vasile Garbuz