24.02.2017 14:57 Category: Evenimente







25 ani de cooperare Statele Unite ale Americii-Republica Moldova: Vizita Ambasadorilor

 

În contextul celebrării a 25 de ani de cooperare dintre R. Moldova și SUA, miercuri, 22 februarie, Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți a fost vizitată de către Mary PENDLETON, primul Ambasador al SUA în Republica Moldova, și de către Nicolae ȚÂU, primul Ambasador al Republicii Moldova în SUA.

         În cadrul evenimentului ambii ambasadori au vorbit despre începutul relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Staele Unite ale Americii, accentuând importanța stabilirii și dezvoltării acestor relații bilaterale.

La fel ambasadorii le-au povestit studenţilor despre perioada în care au activat în calitate de ambasadori şi despre greutăţile prin care au trecut. Primul Ambasador american, Mary Pendelton, a venit aici după ce Moldova a fost declarată independentă.

Ambasada Republicii Moldova și-a deschis uşile la Washington în decembrie 1993, iar cel care a reprezentat ţara noastră în SUA a fost Nicolae ŢÂU.

Moldova şi Statele Unite au stabilit relaţii diplomatice pe data de 18 februarie 1992, iar o lună mai târziu, SUA şi-a deschis ambasada la Chişinău.

Studenții s-au arătat foarte entuziasmați de acest eveniment, considerând că Statele Unite ale Americii sunt un exemplu pentru Republica Moldova şi au adus un aport esenţial la dezvoltarea țării.


Pentru mai multe detalii accesați aici.