14.11.2017 18:44 Category: Evenimente



 

 

Monica Babuc: nu uitați că marea performanță a Universității din Bălți a fost pregătirea cadrelor didactice

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a declarat la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți că sistemul educațional din țară se confruntă cu o acută criză de cadre didactice, iar în acest context le-a sugerat profesorilor universitari să contribuie la depășirea acestei probleme. 

„Insist și vă rog să nu uitați că marea performanță a Universității din Bălți a fost pregătirea cadrelor didactice. Haideți să revenim, să gândim împreună cum să facem ca aceste cadre didactice să fie pregătite mai bine”, a declarat Monica Babuc. 

Ministrul și-a exprimat regretul că, în prezent, specialitățile pedagogice nu sunt populare în rândul tinerilor, iar preocupările guvernării, prin reformele derulate, urmăresc inclusiv reabilitarea prestigiului pedagogilor. 

În altă ordine de idei, Monica Babuc a declarat că nutrește un respect deosibit față de Universitatea din Bălți, deoarece instituția a reușit, de-a lungul anilor, să-și construiască activitatea în așa fel încât să furnizeze țării cadre didactice de cea mai înaltă calitate. 

Monica Babuc s-a referit și la consecințele migrației asupra sistemului educațional, remarcând că paradoxal este faptul că în timp ce numărul populației scade de la an la an, cel al universităților a este mult mai mare decât ar avea nevoie țara. 

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a vizitat, la 13 noiembrie a.c., USARB, alături de spicherul Andrian Candu. Demnitarii au avut un dialog cu studenții și profesorii de la Universitatea din Bălți pe multiple teme. 

Fotografii de la eveniment - aici.